Кадър: БНТУважаван наш професор вдъхна увереност на народа, че мерките срещу

...
Кадър: БНТУважаван наш професор вдъхна увереност на народа, че мерките срещу
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски: Данните за ваксината, която пристига в България, са благоприятни

Кадър: Българска национална телевизия

Уважаван наш професор вдъхна увереност на народа, че ограниченията против коронавирус към този момент дават резултат. Николай Габровски изрази и забавно мнение в ефира за идната имунизация у нас.

„ Мерките стартират да дават резултат, натискът върху здравната система е по-умерен. Преди 10-15 дни в „ Пирогов “ натискът беше извънреден. Вече организацията на лечебните заведения се приспособява към изискванията. Намалял е и броят на прииждащите хора “, разяснява пред БНР неврохирургът проф. Николай Габровски, зам.-председател на Българския лекарски съюз и зам.-директор на „ Пирогов “.

По думите му картината с интензивните кревати е динамична, а имунизацията „ ще даде независимост, която сме изгубили през последните месеци “.

„ Дори първоначално да има скепсис, когато хората видят резултата от една имунизация, ще трансформират мнението си... По отношение на имунизацията, която идва, първичните данни са удобни. Това е тествано при над 45 000 души, което е съществено “, добави той, написа Novini.bg.

Проф. Габровски акцентира, че всички желаеме да получим бързо отговор на нашите въпроси, само че това не е допустимо. " Факт е, че напредваме доста в познанието си за това заболяване. Имаме и няколко средства за надзор като отдалеченост, хигиена, ваксини. Движим се в вярна посока “.

Според него не е обикновено в един сходен миг към диалозите с НЗОК да се прибавя напън и административно напрежение. Картината с тестванията той дефинира като „ пъстра “. „ За мен е показателно не толкоз какъв брой са бройките на позитивните за деня, а процентът положителни резултати “, сподели неврохирургът.

Проф. Габровски акцентира, че няма сигурна рецепта за ограниченията и „ хората в света се движат пипайки “. „ Бяхме на един от най-либералните режими в Европа и вместо да останем измежду отличниците, затворихме очи и си казахме, че нямаме проблем. Това ни вкара в една серпантина и в този момент ще би трябвало отново в мрака да опитваме кое е най-правилно. Нещата не са свършили, чака ни дълга зима... Дълго време ще лъкатушим в една или в друга посока “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР